Restaurant Rantrée
Topper in Maastricht. Al weer zeven jaar is Rantrée het panoramarestaurant op de 8ste verdieping van Dormio Resort Hotel in Maastricht. Chef-kok Ralph Hermans en gastvrouw-sommelier Jennifer Silvius gaan voor kwaliteit, zowel in de keuken als in het restaurant. Samen met bevlogen teams verrassen zij hun gasten met klassiek-moderne gerechten en zorgvuldig geselecteerde wijnen.
Wij trakteren onszelf op oesters, zowel naturel als met champagnesabayon, bij glazen Grüner Veltliner Smaragd uit de Wachau (Georg Frischengruber). Heerlijk begin. Gevolgd door nog een per glas verkrijgbare topwijn: biologische Condrieu (Ogier d’Ampuis). Een feestje! Bij gebakken eendenlever met sinaasappel, amandel en nashi peer (Mmm!). Naast een Marigold roerei met kaviaar royale en broodsoldaatjes. Brutale maar verrukkelijk opening van ons diner.
Dat vervolgt met uitstekend gegaarde entrecote van sashi beef (Scandinavian Wagyu) met pommes pont neuf, groene asperges, pompoen en sjalot-knoflooksaus. En op het andere bord Anjouduif met wortel, aardappel, pistache en komijnsaus. Wat een heerlijkheden! We drinken er donkerrode Spaanse Priorat bij (Portal) van carignan, syrah, grenache noir en Portugese touriga nacional. Prachtsmaken.
We gaan later in het seizoen terug om opnieuw te smullen. Van een klassiek steak tartaar deze keer. Opgelekkerd met eigeel, ui, mosterd, brioche en dragon. Naast even klassieke gerookte zalm met brioche en (wie kent ‘m nog?) hofmeestersaus. Hoofdschotels: ravioli met pistache, spinazie en parmezaan. Op het andere bord een supermalse ossenhaas met Aziatische saus, pommes Paolo en bimi. En tot slot tarte tatin met vanille-ijs en -saus en slagroom, en voor de tafelgenote Vacherin de Mont d’Or met brioche, macadamia en portsiroop
Grote klasse.
Restaurant Rantrée
Het Wilhelmus 30L
6216 GK Maastricht
043-321 5140
www.rantree.nl
@restaurantrantree
Di. t/m za. lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.
