Restaurant Pakhoes
Al dertig jaar een begrip in Maastricht, restaurant Pakhoes van Guidy (chef) en Yvonne Wolfs (gastvrouw) en hun kinderen Yves en Stefanie in de bediening. In een gerestaureerd handelsdepot uit 1700 bij de Waterpoort, later jeneverstokerij. De kookstijl is klassiek Frans-Belgisch (Guidy kookte jarenlang in De Scholteshof van Roger Souveryns en nog steeds zijn zijn sauzen superfrans), de ambiance is historisch en de gastbenadering beschaafd, kundig en vriendelijk.
Wij zitten op het zonnige terras en we proeven crème van gerookte makreel met Hollandse garnalen en haringkaviaar. En krokante zwezerik met kruidenrisotto en kalfsconsommé. Mooie smaken, traditionele bereidingen en gulle portionering. Dit is het niveau waarom wij de Vlamingen jarenlang benijdden. Vis is er ook. Kabeljauw op het ene, en rogvleugel op het andere bord. Respectievelijk met kerrie en parelpinda, en met gebruinde boter en kappertjes. Prima bereidingen, mooie smaken. We drinken er Grand Ardèche bij van Louis Latour, de mooie ‘Bourgogne’-chardonnay uit Zuid-Frankrijk. Tot slot een warm appeltaartje in bladerdeeg met een bolletje kaneelijs, en voor de reisgenoot een bordje kaasjes met zoet garnituur.
Bij een volgend bezoek proeven wij een bonbon van gerookte zalm met tartaar van zalm en rivierkreeft, gevolgd door coquille met kruidenrisotto en sherry-dille saus. Hoofdschotel is wilde eendenborstfilet met bosvruchten en rode portsaus. We ronden af met een dessert van hazelnootparfait met karamelsaus.
Klassiek en smakelijk onthaasten langs de Maas.
Restaurant Pakhoes
Waterpoort 4-6
6221 GB Maastricht
043-325 7000
www.pakhoes.nl
@restaurantpakhoes
Di. t/m za. diner vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.
