Restaurant Aroma
De Leest in Vaassen, het driesterrenrestaurant van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman, sloot zijn deuren in 2019, maar de Italiaanse chef-kok Pasquale Carfora nam twee jaar later de estafette over met zijn fine dining-restaurant Aroma.
Hij werkt er met kwaliteitsproducten uit Italië en verse seizoenproducten uit Nederland. Van zijn moeder, chef-kok in Italië, leerde hij het vak, de verfijning leerde hij zichzelf in diverse Italiaanse sterrenzaken. In Nederland was hij chef de cuisine in Krasnapolsky, hij ontmoette er zijn vrouw en samen ontvangen ze nu hun gasten in Vaassen.
Na een Italiaanse lekkernijenselectie proeven wij gevulde paprika met tomaat, aubergine, pijnboompitten, rozijnen, kappertjes, olijven, basilicum en paprikasaus. Heerlijk. Gevolgd door forel met paddenstoelen, pompoen, peterselie en zwarte peper. Naast risotto met room en tartaar van speciale tomaten, olijven en kappertjes. Fantastische smaken.
Hoofdgerecht: reefilet van de Veluwe, perfect gegaard, met geroosterde aardappel, pistache, rode biet, kers en prachtig ingekookte reejus. Bij glazen sappige merlot van Cantina Sant’Andrea. Tot slot citroencrème met spongecake, limoncello en citroenijs.
Bij een volgend bezoek treffen wij een menu met daarin kabeljauw ‘gegaard in gesloten pot’ met bereidingen van artisjok, pecorino en peterselie. En ‘wolfsogen’-pasta met paprika, zeekraal en rode gamba. Mooi! Gevolgd door gevulde ‘knoopjes’ met parmezaan, ragout van buffel en witte ui. Het hoofdgerecht is entrecote van Nederlands wagyuvlees met courgette uit eigen tuin, bruine fond met munt en aceto di fiano. En tot slot aardbei met basilicum en yoghurt.
Grote klasse.
Restaurant Aroma
Kerkweg 1
8171 VT Vaassen
0578-571 382
www.restaurant-aroma.nl
@aromafinedining
Ma-di-woe, gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur, za. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.
