Bistrot Regent
Chef-kok Robbert van Sonsbeek en sommelier Heleen Brons zijn de patrons van Bistrot Regent in Nijmegen, genoemd naar het druivenras dat in de buurt wordt geteeld. Hoewel ze hun zaak bistrot noemen (met een Franse t erachter) liggen hun culinaire voorkeuren ook in Catalonië. Terwijl hun wijnkaart dan weer voornamelijk Frans is. De inrichting van de zaak is minimalistisch, een muur wordt volledig in beslag genomen door wijnrekken.
Wij proeven pastei met ragout van Hollandse garnalen en peterselie, en gefrituurde kalfstong met salade van aardappel en bospeen. Mooie entrees, goed van smaak en textuur, leuk opgemaakt. Heleen schenkt er bleekroze Provencerosé bij (Les Hauts de Masterel), gemaakt van grenache, cinsault en syrah. Lekkere combinatie.
Ne een gedeelde plak eendenleverterrine met confit de porc, brioche en compôte, stappen we over op rode Bordeaux (Chateau Merlet) van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Bij een tweepersoons-pièce: gebakken ribeye met spinazie, beenmerg in aardappelmousseline en jus. Plus een supplement van aardappel met mayonaise. Héérlijk!
We komen enkele maanden later terug voor boudin noir met octopus op brioche met jus van Calvados en appelcrème , en gebakken cêpes met beurre noisette-mousseline, croûtons en dragon. Heerlijk! En geroosterde zwaardvis met pepersaus, pommes pailles en kropsla, naast een kwarteltje, ook geroosterd, en opgediend met lardo, schaaldierensaus en Hollandse garnalen.
Prima zaak.
Bistrot Regent
Hertogstraat 71
6511 RW Nijmegen
024-203 4044
www.regent-nijmegen.nl
@bistrotregent.nijmegen
Do. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur, zo. vanaf 13:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.
