De Kromme Dissel

Het 17e eeuwse Saksische boerderijtje waarin De Kromme Dissel zijn onderkomen vond, komt uit Twente. Het werd daar ontmanteld en in Heelsum weer volledig herbouwd. Binnen wordt je blik naar allerlei markante plekken getrokken. Het restaurant staat naast het Fletcher-hotel Klein Zwitserland en voert een uitstekende keuken. Chef-kok Tonny Berentsen werkt vernieuwend, met regionale producten.

De kundige en aimabele maître-sommelier Ronnie Brouwer serveert ons voorgerechten als makreel met mierikswortel en komkommer, en coquille met gerookte paling en (saus van) asperges. Geweldig, wat een smaken en combinaties! Ook rogvleugel met andijvie en doperweten is zo’n plaatje, zeker ook met de extra smaak van een dotje oscietra kaviaar. De wijn is bijzonder: Barbary Fictions van de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Angus Paul: pure chenin blanc uit Stellenbosch.

Na een tussengerecht van poussin met tomaat, paprika en ‘sauce espagnole’ volgt een pièce van kalfshaas met zwezerik-blanquette, spinazie en morieljes. Smeltend zacht vlees bij glaasjes Zuid-Afrikaans rood (een opmerkelijke cuvee van syrah, merlot en cabernet sauvignon). Tot slot is er aardbei met rabarber, lavas en gekristalliseerde vanille.

Grote klasse! Geen wonder dat ’t hier vól zit.  

 

De Kromme Dissel
Klein Zwitserlandlaan 5
6866 DS Heelsum (bij Renkum)
0317-313 118
www.krommedissel.nl
@kromme_dissel
Zo, en ma. gesloten, rest van de week diner, do. en vrij. ook lunch.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Hotel Restaurant Oranjeoord

Volgende
Volgende

Restaurant De Voorburcht