Restaurant Het Koetshuis
Prachtig restaurant op de Veluwe, in de Bennekomse bossen, met een uitnodigend terras en een interieur van klassiek-elegante snit met witgedekte tafels en kroonluchters onder een hoog houten gewelf. Sinds mensenheugenis het domein van de familie Löhr. Uit de keuken van chef-kok Tom Lamers komen mooie gerechten, klassiek met eigentijdse accenten.
Wij beginnen met hamachi en een Gillardeau-oester. Met Hollandse asperges, venkel en een dressing van gerookte karnemelk. Op het andere bord: tartaar van Simmentaler rund met een bonbon van ganzenlever, madera en truffel. Heerlijke gerechten, zorgvuldig bereid en gepresenteerd. De sommelier schenkt er strogele marsanne bij (Barbanau) uit de Provence.
Zeeduivel met spek, zuring en asperges komt dan met een saus van gerookte IJsselmeerpaling. Mooie cuisson en smaak van de ‘elastische’ visfilet, lekker zilt garnituur. Voor de tafelgenote is de gebakken kalfszwezerik. Met bleekselderij, zoetzure wortel en saus van groene curry.
De Michelinster is vervallen, maar bij ons volgende bezoek is alles nog even lekker als daarvoor. We drinken weer heerlijke marsanne, nu van Louis Chèze, en beginnen met groene gazpacho (met algen en groene kruiden) en een coquillegerecht met appel en bloemkool. Modern naast klassiek, vakkundig gepresenteerd. Gevolgd door twee echte klassiekers: kalfszwezerik en Anjouduif. De zwezerik prima gegaard en geserveerd met truffel en morieljes, het duifje perfect van cuisson, opgediend met rode biet en salie. En dankzij het Coravinsysteem kunnen we ons een dure wijn permitteren: een glas Bourgogne ‘Croix Blanches’ van Lachaux. Mmm! Tot slot kaasjes uit binnen- en buitenland.
Klassieke klasse
Restaurant Het Koetshuis
Panoramaweg 23 A
6721 MK Bennekom
0318-417 370
www.hetkoetshuis.nl
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. geen lunch.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.
