Restaurant Het Roode Koper
Klasse in Leuvenem, bij Ermelo, op de Veluwe. Al meer dan 15 jaar serveert chef-kok Dennis van den Beld klassieke Frans-mediterrane lekkernijen in dat prachtige landgoedhotel van Jon-Ivar en Yolanda Sörensen. Beschaafde bedienjongelui staan hem bij. Binnen is het chic en rustgevend, buiten, op het terras met bloemperken, niveauverschillen en teakmeubels én witgedekte tafels, zit je bij gemaaide gazons, bomen en bloeiende struiken. Rust is hier het toverwoord, en culinaire klasse.
Wij proeven zwezerik en paling: het vlees gepocheerd, daarna gebakken in boter en geglaceerd met kalfsjus. En de paling in dunne plakken eroverheen, bij venkel, aardappel, prei en vichysoisse-saus. In het glas: pinot nero (Elena Walch) uit de Alto Adige. Heerlijk allemaal.
Bij een volgend bezoek verrast de chef ons met een klassieke tartaar van rund, met gepocheerde oester, prei en een gekonfijte eidooier bij een Elzasriesling (Kaefferkopf). Naast – voor de vega-reisgenote – een gerecht van ingelegde koolrabi met postelein en gebrande mosterd. Heerlijk van smaak, prachtig van opmaak. Gevolgd door de combinatie van gebakken coquille en bloedworst, met crème van ui, witlof, groene appel, krokant van zuurdesem en schuimige soubisesaus. Op het andere bord geglaceerde aardpeer met risotto van Nederlandse granen, ingelegde koolrabi, schuim van Olde Remeker, zwarte truffel en vegetarische jus met gerookte thee. Tot slot mousse van peer met cremeux van huacatay, crème van hopjes, havercrumble, meringue en hopjes-roomijs.
Grote klasse.
Restaurant Het Roode Koper
Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 82
3852 PV Ermelo
0577 407 393
nfo@roodekoper.nl
www.roodekoper.nl
Parkeerplaats, overnachting, terras, rolstoelvriendelijk, menu’s, ruime keus à la carte.