Restaurant Het Sluishuys

Ambachtelijk en puur, dat zijn de toverwoorden van chef-kok Erik Hendriksen die ooit furore maakte in de Oranjerie in Barneveld. Het Sluishuys in Nijkerk is zijn nieuwste restaurant en hij staat er met een bevlogen team uitstekend te koken.

Een heerlijke salade van king crab met grapefruit, mayonaise, avocado en kruidensla opent ons menu. Mooi! Op het andere bord: net zo lekkere Iberische ham met meloenparels, selderij, basilicum en tomaat. We drinken er een fris glas strogele albariño uit de Rias Baixas bij (Paloma de Plata), smakend naar peer en perzik. Die we verruilen voor Australisch rood: shiraz uit de Langmeil Valley (Floor Barossa), mondvullend, zoet en sappig. Bij een gedeeld tussengerecht van eendenlever, uitstekend gebakken en geserveerd met appel en boerenjongens (mmm!).

Gevolgd door een hoofdschotel van polderhoen, cantharel, seizoensgroenten en een heerlijke Hollandaise. Naast tamme eend, uitstekend gebraden, met witlof, honing, vlierbessenjenever en mooi ingekookte eendenjus. Als afsluiter is er een selectie van goed geaffineerde kazen met kletzenbrood en vijgengel. Bij het staartje van de rode wijn,

Bij een volgend bezoek proeven we licht gerookte zalm met een garnituur van aardappel, dragon, kruidenolie en crudité. Een ‘ouderwets’ lekkere entree. Net zo klassiek als het andere voorgerecht, romige kippensoep met lemon, fregola en bieslook. De chef kent zijn klassieken! Als pièce delen we een ruim bemeten schotel Simmentaler rundvlees met heerlijk bearnaise en lavasjus. Er wordt rode Badische wijn bij geschonken: Spätburgunder van Weingut Frey.

Nog steeds uitstekende kost bij Erik

 

Restaurant Het Sluishuys
Arkersluisweg 31
3861 NG Nijkerk
033 3002946
www.restauranthetsluishuys.nl
@hetsluishuys
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Bodega Salentein

Volgende
Volgende

Alberto’s Italian