Restaurant ‘t Raedthuys
Goed stel: Hans den Engelsen, oud-chef van o.a. De Zwethheul, en Karina van der Kolk, oud-sommelier van het Düsseldorfse toprestaurant Im Schiffchen. Na 20 jaar toewijding en vakmanschap dragen zij de komende drie jaar het stokje over aan Tom en Anoeshka Lamers.
Hun gasten ontvangen zij in het voormalige gemeentehuis van Duiven dat, na ingrijpende renovatie en decoratie, luistert naar de naam ’t Raedthuys. Het monumentale villaatje uit 1863 heeft een ruim terras met passend meubilair en parasols, omzoomd door groen.
Daar proeven wij, onder het genot van glaasje frisse Menetou-Salon Morogues (Henry Pellé) zilte voorgerechten als kreeft, oester en paling. De kreeft sappig en smakelijk, en begeleid door kreeftcoulis, crème fraîche met kaviaar en kafirlimoen. En de verrukkelijke combinatie oester (gestoomd) en paling (gerookt) met een aards tegenwicht van schorseneren. Prachtige smaken.
Gevolgd door ravioli met Veluwse boerderij-eend met ricotta en eekhoorntjesbrood. En op het andere bord Liemerse zijlende met sugersnaps, meloes-uitjes en heerlijk ingekookte rundjus. Karina schenkt er ferme glazen rode Bordeaux bij.
Bij een volgend bezoek drinken we glaasje champagne (Dizy) bij entrees als ceviche van zeebaars met zwarte knoflook, sojaboontjes en kruidendressing, naast harder-tom yum met Hollandse garnaaltjes, curry, bleekselderij en cashew. Verrassend lekker. Gevolgd door een gerecht van gebrande coquille met wortel, tapenade van kapperappeltjes en ansjovis en sakésaus. En gestoofde rundsukade met een bitterbal van zwezerik, vadouvan en rode-wijnsaus. Tot slot Liemerse framboos met kombucha, citroen en Haagse bluf.
Zeer verzorgd en zeer smakelijk.
Restaurant ‘t Raedthuys
Rijksweg 51
6921 AC Duiven
0316-268 808
www.raedthuys-duiven.nl
@restauranttt_Raedthuys
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.
