Bellami’s bar à manger
Al acht jaar waan je je bij Bellami’s Bar à Manger en Bistro niet in Groningen maar in Parijs. Of Brussel. Klassieke bistrokost wordt er geserveerd in een sfeervolle ambiance. Bij veel wijnen per glas (en een kaart met 250 fleskeuzes) en zulke Frans-Belgische traditionals op de kaart als coq au vin, oeufs en meurette, en blanquette de veau.
Wij drinken weelderige marsanne uit de Rhônestreek en later een sappige rioja reserva (per glas verkrijgbaar) bij openingsgerechtjes als Crolines Wellington (bladerdeeghapjes gevuld met rundvlees, tartaar, marsalajus en truffel) en camembert flambé (warme camembert, aan tafel geflambeerd – waar zie je dat nog?). Leuk en lekker. En daarna ‘ouderwetse’ oeufs mayonnaise van gehalveerde gekookte eieren opgediend met geflinterde eendenborst, of met vadouvanmayonaise, kaantjes, blauwe druif en mosterdparels. Verrassend Frans, daar in het noorden.
Hoofdschotels: hachis parmentier, bestaand uit klassiek draadjesvlees, aardappelpuree, rode wijnjus en groentjes. En filet de boeuf, een al net zo klassieke runderbiefstuk met sjalottenjus, aardappelgratin en salade. Wat een heerlijke gerechten allemaal! En tot slot (uiteraard) crèpes suzettes van flensjes met gekaramelliseerde sinaasappel en vanille-ijs. Bij een glaasje champagne.
Aangename zaak, een kruising tussen een bistro en een wijnbar. Van Maeyke en Sebastiaan Schokker die samen met gastheer-sommelier Roel Wijfjes aan de weg timmeren.
Bellami is een relaxte kanjer.
Bellami’s bar à manger
Grote Kromme Elleboog 13
9712 BJ Groningen
050-204 2798
www.bellamis.nl
@bellami
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur, za. vanaf 15:00 uur. Parkeren in de buurt.
À la carte.