Restaurant De Lindeboom
De Lindeboom ‘New Style’ van Jan-Willem Punt (chef-kok) en Eric Hoofs (maître-sommelier) is na 20 jaar een begrip in Beek. In dat hoekpand met parket, blanke muren, donkerbruine toog, tafels met linnen lopers, ruime serre en terras aan de voet van de neoromaanse Sint-Martinuskerk. Waar af en toe een airbus rakelings overheen scheert om op het vlakbij gelegen Maastricht Airport te landen.
Uit de keuken komen onverminderd elegante, op de Italiaanse leest geschoeide, poespasloze lekkernijen. Zoals boterige buffelmozzarella (Burrata) op wilde tomaat, basilicumpesto en vers focacciabrood. Of carpaccio van Angus-rund, belegd met snippers rucola en gebrande pijnboompitjes, bestrooid met versgeraspte Parmezaan en bedruppeld met Balsamico. In het glas: Ferrocinto, frisse chardonnay uit Calabrië.
Coquilles en tarbot vormen het pièce. De perfect gegaarde schelpdieren opgediend met zoetzure biet, ponzu, sojaboon en kafirlimoen. En de vis à point gebakken en op sjalot gelegd met gebrande limoen. Er wordt een mooi glas Kris bij geschonken, pinot noir van wijnbedrijf Franz Haas in de Alto Adige. Tot slot een in de oven gebakken chocoladetaartje met ‘lopend’ binnenste.
Bij een later bezoek proeven wij buikspek, knol en harissa van de Duroc Hoeve in Son en Breugel, naast runderribeye met paprika en kimchi. Mmm! We drinken er glazen uitstekende Weissburgunder bij. Gevolgd door coquilles, om te delen, met sjalot, hollandaise en rode biet. En een hoofdgerecht van zwezerik met pastinaak en appel (en een glas pinot gris). Voor de vega-reisgenote is de smakelijke risotto met porcini en verse truffel. Bij glazen Spaans rood (monastrell uit Yecla).
Heerlijke zaak.
Restaurant De Lindeboom
Burg. Janssenstraat 13
6191 JB Beek
046-437 1237
www.delindeboom.info
@delindeboombeek
Woe. t/m zo. geopend vanaf 17:00 uur.
Lunch op afspraak.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.
