Restaurant Vanille
De stichter van Restaurant Vanille in Eijsden, Peter van Rooij, heeft de keuken verlaten en de zaak overgedaan aan Jules en Veronique Crousen die al langere tijd bij hem werkten en hun opleiding kregen bij o.a. Toine Hermsen. Limburgers van beide zijden van de grens komen hier proeven van de verfijnde Frans-mediterrane gerechten en ook van verder weg meldt klandizie zich graag in de populaire ‘huiskamer’ met de opmerkelijke retro-tegelvloer. En de vakkundige en betaalbare keuken.
Min of meer verscholen tussen al die luid Frans, Duits of Limburgs kwebbelende lekkerbekken nippen wij aan onze glaasjes Panamera chardonnay uit Argentinië en we proeven snoekbaars met risotto die qua smaak niet onderdoet voor de zalm van de tafelgenote. Opgediend met een zoetzuur garnituur van rettich en augurk, structuren van tuinerwt en een gefrituurde langoustine. Gegrilde coquille komt daarna met biet, komkommerschuim en langoustines, terwijl op het andere bord diamanthaas wordt geserveerd. Supermals, vol van smaak en met een aangenaam groentegarnituur, plus asperges. We drinken er Italiaans lichtrood bij dat, ook met de coquille, uitstekend combineert. Ter afsluiting is er pistache-ijs met peer, kokosschuim, pistacheolie en amandelschaafsel.
Vanille is, ook onder het nieuwe ‘bewind’, een aangename zaak.
Restaurant Vanille
Diepstraat 1
6245 BJ Eijsden
043-409 3554
www.restaurantvanille.nl
@restaurantvanille
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur, zo. vanaf 12:00 uur. Parkeren in de buurt.
Vaste menu’s.
