Restaurant Chocolat

Chocolat heeft de Torenstraat verlaten en schrijft een nieuw hoofdstuk op een nieuwe locatie: Chassé Botanique. Na maanden van verbouwen kunnen de gasten aanschuiven in de volledig vernieuwde ambiance die je betreedt via de botanische kas in het oude kazernecomplex. Of via het terras aan het pleintje aan de Keizerstraat. De internationale keuken van patron-cuisinier Dorus Clement blijft de basis, met verfijnde Franse en Oosterse invloeden – klassiek, stijlvol en altijd met een moderne twist.

Op de kaart zien we tartaar van gerookte biet met braam en yuzu, naast steak tartaar met Belperknolle en crème van eidooier. We kiezen Sashimi Chocolat: plakjes rauwe zalm en tonijn met gember, sojasaus en wasabi. Met stokjes. Simpel maar lekker. We drinken er Saint-Aubin premier cru bij van Olivier Leflaive. Prima wijn!

Kabeljauw komt dan met zuurkool en vadouvan: goed gebakken, mooi garnituur. Naast langoustines op watermeloen met komkommer, oester, zeewier en aspergekopjes. Ook mooi, en prima begeleid door die witte wijn.

Als pièce een stevige filet kalfshaas, goed rosé gebraden, met draadjesvlees en bearnaise. Plus kalfsjus met morieljes. Tot slot ‘Chocolat & chocolat’, smakelijke bereidingen van pure en witte chocola, naast Franse kaasjes met vijgenbrood en portstroop.

 

Restaurant Chocolat
Chassé Botanique, Parade 12B
4811 DZ Breda
076-533 5975
www.restaurant-chocolat.nl
@restaurantchocolat
Dagelijks diner vanaf 17:00 uur, zo. gesloten.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte

 

Vorige
Vorige

Porta Sud

Volgende
Volgende

Restaurant De Koetsier