Restaurant Pikaar
Ze waren wereldberoemd in Hilvarenbeek, Cas & Kelly Pikaar, maar ze verkasten naar zijn geboorteplaats Riethoven, vlakbij Eindhoven. In het pand aan de Dorpsstraat, waar Cas als leerling-kok begon, openden ze een laagdrempelig restaurant waar, zoals ze zeggen “smaak, kwaliteit en Brabantse gezelligheid samenkomen”. De restaurantnaam Pikaar bleef gehandhaafd.
Op hun kaart zien we bourgondische klassiekers en bekende signatuurgerechten, naast snelle hapjes voor gehaaste passanten. Zoals geelvintonijn met limoen, wasabi, sesam en komkommer, naast een klassieker als gerookte zalm met romainsla en mosterdvinaigrette. En een al even klassieke chateaubriand ‘rossini’ met foie gras en maderajus, naast het bekende vol au vent-pasteitje gevuld met kipragout en paddenstoelen.
Onze keuze: garnalenpannetje met knoflookolie en chilipeper, naast het signatuurgerecht ‘Coquille Osaka’ van oosters bereide jakobsschelpen. Op het andere bord kabeljauw met romige snijboontjes, kerrie en gerookte paling, gevolgd door peperbiefstuk (ribeye au poivre van graangevoerd vlees) met een klassieke pepersaus. En tenslotte ‘Pikaar blanche – 2021’, het van het huis bekende dessert van vanille-ijs, chocoladesaus en room.
Bourgondisch in het kwadraat.
Restaurant Pikaar
Dorpsstraat 9
5561 AS Riethoven
www.restaurantpikaar.nl
@restaurantpikaar
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur, zo. vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.