Restaurant Zuyd
Al zestien jaar in Breda: Restaurant Zuyd van chef-kok Stefan en gastvrouw Wendy Dirkx. Hun pijpenla lag in het centrum, maar is inmiddels ingeruild voor een paleisje in het noorden van de stad. Daartoe werd een honderd jaar oud koetshuis dat de laatste jaren in gebruik was als jazzcafé, gestript en gerenoveerd. Een sfeervolle verlichting geeft er nu extra cachet aan een grote, donker gekleurde ruimte met een forse eetbar met comfortabele zitjes en iets hoger geplaatste tafeltjes en stoelen eromheen.
Steak tartaar, aangemaakt met basilicum, jalapeño, ui, mosterdzaad, krokante kippenhuid, cornichons en remeker kaas wordt geserveerd met een currywafel. En zeebaars met wortel, kerrie en komijn en een beurre blanc met veel yuzu. Perfect op smaak.
Ook proeven wij rosé gebraden ossenhaas met gebakken eendenlever, rösti, verse truffel, spinazie en maderajus. Naast een half kreeftje, uit zijn pantser gewipt en gegaard, opgediend met bloemkool, koolrabi, hazelnoot en mandarijn. Mooie smaken! We drinken er de huischardonnay uit Zuid-Frankrijk bij. Tot slot is er een kaasgerecht van Vacherin de Mont d’Or en Tête de Moine met een uitgebreid garnituur.
Een ‘nieuwe’ topper in de Baronie.
Restaurant Zuyd
Pasbaan 7, 4811 GM Breda
076-515 1340
www.restaurantzuyd.nl
@restaurantzuyd
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner,
do-vrij-za. ook lunch.
Parkeerterrein voor de deur.
Menu’s en à la carte.
