๐’๐€๐—”๐—  restaurant

Ooit zat daar Klein Paardenburg, nu restaurant SAAM. Afkorting voor South Africa-Amstel, voor Margot Janse, superchef uit Franschhoek Zuid-Afrika. Zij hielp mee Ouderkerk a/d Amstel weer een eethuis van formaat gegeven. Margot regisseerde vanuit Zuid-Afrika en liet zich in de Ouderkerkse keuken vervangen door Jasper Hermans en Thomas Kooijman. Inmiddels heeft Margot de verbinding verbroken en wordt de kar in Ouderkerk getrokken door Jasper Hermans en maรฎtre Bjorn van Aalst die van Vermeer is overgekomen.

Nog steeds een prima keuken, naar blijkt, want het voorgerecht van makreel met venkel en wilde shiso is uitstekend. Er wordt Zuid-Afrikaanse chenin blanc โ€˜Duwweltjieโ€™ (Thistle & Weed) bij geschonken. Die ook het gerecht aankan op het andere bord: zeeduivel met mousselinesaus en curry. Mooie bereidingen. Gevolgd door eekhoorntjesbrood met miso, oesterblad en een zacht Marigold ei. En langoustineโ€‚met garnaal en rooibos. Bij glazen strogele, elegante Bourgogne-chardonnay van Potinet-Ampeau.

Hoofdgerechten: pastinaak met fenegriek en zwarte truffel, naast reebok met zure vijgen en glazen donkerrode pinotage uit Walker Bay (Springfontein): smakelijke combinaties. Tot slot een dessert van Kaapse kruisbes, apenbroodboom- hangop (baobab) en macadamia.

Uitstekende zaakโ€‚

 

๐’๐€๐—”๐—  restaurant
Amstelzijde 59
1184 TZ Amstelveen
020-225 0014
www.saamrestaurant.nl
@saamrestaurant
Ma. gesloten, rest van de week diner, do-vr-za. ook lunch, zo. geen diner.
Parkeren in de buurt.
Menuโ€™s en ร  la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant โ€™t Pakhuus

Volgende
Volgende

Op Oost - restaurant het Kook Atelier