De Librije

Al drie decennia is De Librije in Zwolle het beroemdste restaurant van Nederland. Bruisend van energie daveren de nieuwe eigenaren, head-chef Nelson Tanate en de kinderen van Jonnie en Thérèse Boer, Jimmie (chef de partie) en Isabelle (gastvrouw), door, de sneltrein heeft geen rem. De prachtig opgetuigde luchtplaats van de voormalige Zwolse gevangenis kent geen dag zonder volk, want ook dat davert door, de stroom gasten blijft maar aanhouden.

Plezier in het werk, dat próef je, het is iedere keer weer lekkerder hier. Vers brood, boerenboter, verrukkelijke amuses zoals een doorgesneden passievrucht met Hongaars spek en knapperige beekforeleitjes. Of ganzenleverblokjes met ingelegde blauwe bessen, groene kruiden en lila bloempjes. Bij rivierkreeftjes gegaard op een rokend en aan tafel getoond mengsel van gagel, een van die (on)kruidsoorten die de helaas overleden Jonnie op zijn strooptochten door de polders ontdekte. Er wordt aangename Bourgogne-chardonnay bij (Vincent Latour) bij geschonken.

Bij de pièces proeven we Librije-klassiekers: perfect gebakken kalfszwezerik met blokjes ananas, garnaaltjes en milde pindasaus. En malse boerenduif met hazelnoot en sap van koolrabi. Besloten met bolletjes époisses met aardappel-uitlek en plakjes konijnnier. In het glas: donkerrode St. Laurent van Heinrich uit het Oostenrijkse Burgenland.

Nog steeds absolute top.

 

De Librije
Spinhuisplein 1
8011 ZZ Zwolle
038-853 0000
www.librije.com
@delibrijezwolle
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren vlakbij.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Restaurant Poppe

Volgende
Volgende

Brass Boer thuis