De Heeren van Montfoort

In het eeuwenoude Kasteel van Montfoort is kasteelheer Geke Ekelschot na zeventien jaar opgevolgd door Robin van der Straten. Samen met zijn vrouw Nathalie formeert de nieuwe eigenaar een eigen team om restaurant De Heeren van Montfoort een nieuwe toekomst te bieden. De stijlvolle eetgelegenheid werd al in 2016 volledig gerenoveerd. “Ik wil de gastheer zijn die de gasten zich wensen,” zegt de nieuwe patron. Die gasten zijn zakenmensen, uit-eters en vooral bruidsparen.

Wij drinken soepele, Zuid-Afrikaanse pinotage-rosé (Stellenbosch)  en proeven ‘ouderwetse’ soep van Dijonmosterd met bosui, croutons en peterselie. En geitenkaas, gebakken in amandelmeel en geserveerd met mosterddressing, gekaramelliseerde walnoot en pecannoot. Plus een paar pure oesters en enkele met vinaigrette. Smakelijke binnenkomers.

De prachtige eetzaal is vervolgens decor voor een (gedeeld) tussengerecht: gamba’s piri piri met knoflook, gember, chili en Turks brood. Lekker! De wijn bevalt nog steeds, ook bij de vlezen die volgen. Tournedos van het Hollandse rund met stroganoffsaus, naast lamsduo (rack en stoofpotje) met couscous en jus van tijm. Mooi smaken en texturen. We sluiten af met kaasjes uit de buurt en een zoet garnituur.

Aangename stek.

De Heeren van Montfoort
Hoogstraat 41
3417 HB Montfoort
0348-471 229
www.deheerenvanmontfoort.nl
Dagelijks geopend voor lunch en diner, ma. alleen diner.
Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Buitenplaats Slangevegt

Volgende
Volgende

Indonesisch restaurant Mooi Zeist