Franky’s Grill

Topkok François Geurds van FG Restaurant onder de Rotterdamse Hofbogen, heeft zijn aanpalende FG Foodlabs omgebouwd tot Franky’s Grill. Er worden alleen nog maar gerechten geserveerd die geheel of gedeeltelijk gegrild, gebarbecued of geroosterd zijn.

Al eerder veranderde Geurds zijn ‘lab’ in S.O.S. Streetfoodbar, nu is het de swingende plek waar soulfood en gezelligheid samenkomen zonder formele poespas. De nieuwe gerechten van de uitgebreide à la cartekaart zijn typische en meestal authentieke Caraïbische lekkernijen die – alles wordt zelf gemaakt – vers, smakelijk, verrassend en in balans zijn.

Bij zelfgebakken zuurdesembrood met gezouten boter en algenboter proeven wij binnenkomers als padronpepers en geroosterde prei, en voorgerechten als op houtskool gerilde garnalenspiesjes, naast ceviche van bluefin tonijn en flinterdunne plakjes geroosterde ananas. Geweldige combinatie, dat laatste, zeker ook met de verrukkelijke zoetzure saus. Ook langoustines met schaaldierensaus is een smaaktopper. Net als kip met merguez-worstjes en apart bestelde zalvige aardappelpuree. Met glazen donderrode shiraz. Tot slot warme, ‘lopende’ époisses van de grill, met zuurdesembrood.

Een feest van smaken, hier.

 

Franky’s Grill
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam
010-425 0520
www.fgfoodlabs.nl
@francoisgeurdsgroup
Di. en woe. lunch en diner, don. alleen lunch
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

FG Restaurant

Volgende
Volgende

Restaurant Destino