Novaela

Ooit zat hier, aan het Bagijnhof in Delft, restaurant Van der Dussen maar nu huist restaurant Novaela er. Chef-kok Daniel Duijster Gomero leerde het vak bij toppers als Jannis Brevet, Sergio Herman en François Geurds en staat nu achter de kachel als een jonge superster de Prinsenstad te betoveren. Met aan zijn zijde Eline Stroomberg, echtgenote en gastvrouw met een CV vol beroemde eethuizen. Samen verlieten zij Gouda voor hun avontuur in het historische hart van Delft. Met inmiddels een Michelinster aan de gevel.

Novaela (vernoemd naar de levensloop van een ster) is prachtig ingericht met smaakvolle combinaties van oude en nieuwe elementen. Duidelijk is dat de chef creativiteit hoog in het vaandel heeft staan, getuige ons gerecht van rauwe coquille met lavas en bagna cauda (traditioneel Piemontese saus). En scheermessen met rode biet. Dat alles prachtig opgemaakt en begeleid door mooie wijnen.

Bij ons volgende bezoek worden we hélemaal verwend. Heerlijke amuses: fijne hamtartaar met krokante uientoets op paddenstoelencustard; krokant koekje met ansjovisachtige crème, tartaar van coquille en truffel; oester met romige saus, bieslookolie, parels en ijs van zonnebloempit voor een warm/koud-contrast.

Gevolgd door tonijnrug en -tartaar met heldere zuurkoolbouillon, kruidige Nederlandse gember, gele peper en een frisse citrus-chilimousse. Mooi! En zacht gestoomde zeetong, licht gegratineerd met garnaalboter, met peterselie als fris accent. Grote klasse, er wordt hier uitstekend gekookt. Ook het derde gerecht bevalt: langoustine met een ensemble van notige crème, krokant donker brood, zachte spektoets, zoete ui, kappertjes en tuinkersaccenten.

Top.

 

Novaela
Bagijnhof 118
2611 AS Delft
015-206 1456
www.novaela.nl
@novaelarestaurant
Woe. t/m za. geopend vanaf 18:30 uur, vrij. en za. ook vanaf 12:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.

Vorige
Vorige

Restaurant 6&24

Volgende
Volgende

Restaurant Le Vieux Jean