Restaurant Aan de Zweth

Justin Koopman (chef) en Indy Chiron Akkermans (gastvrouw) zijn de nieuwe patrons van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Zij deden ruime ervaring op in toprestaurants in de regio Rotterdam (o.a. Zeezout, Parkheuvel en HMB, en Amarone, Fred en FG) en zij zetten het hoge niveau voort van de zaak die tussen Rotterdam en Delft aan het Rijn-Schiekanaal (en aan de erin uitmondeden Zweth) ligt.

Ons menu begint met een combinatie van Zeeuwse kingfish (dungesneden hamachi) met extra smaakmakers als yuzu en wasabi. Door de chef ‘geparkeerd’ in een oogstrelende compositie: prachtig visitekaartje van de nieuwe keuken. Gevolgd door kwartel. Het pootje gefrituurd en apart geserveerd, het boutje opgediend met een garnituur van witlof, pistache en tonkaboon. Mooi!

Een mals gegaard hertenbiefstukje is het hoofdgerecht. Met rode kool, stoofpeer en kastanje, aan tafel overgoten met een verrukkelijke wildjus. Maître-sommelier John Groeneveld serveert er een donkerrode Zuid-Afrikaanse wijn bij, gemaakt van ‘Franse’ druiven als syrah, mourvèdre, grenache en cinsault en ‘Portugese’ touriga nacional. Een smaakbom. Tot slot een compositie van chocola, rode wijn en PX.

Grote klasse, daar aan de Zweth.       

 

Restaurant Aan de Zweth
Rotterdamseweg 480
2636 KB Schipluiden
010-470 4166
www.aandezweth.nl
@aandezweth
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner, zo. alleen lunch.

Parkeerterrein.

Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Heeren van Slydregt

Volgende
Volgende

Rooftop Restaurant 16th