Restaurant De Moerbei
Chef-kok Michael Corpel (die hier al eerder werkte) en gastheer-sommelier Frank de Haas namen De Moerbei in Warmond over van Hans en Anjo de Bont die het 30 jaar lang als toprestaurant met een constante kwaliteit hadden kunnen continueren. Inmiddels is het hele interieur in een klassiek-moderne toon gerestyled, er kwamen een spiegelwand én nieuw meubilair en de overheersende kleuren zijn rustgevend groengrijs. De Moerbei, in het hart van het dorp, is nog even sfeervol, met hoogteverschillen, kamers en zaaltjes.
Bij een glas aangename Soave San Vincenzo (Anselmi) proeven we een amuse van geroosterde prei in gelei van kerrie en parmezaan, gevolgd door gepekelde kabeljauw met five spices, schuim van jalapeño en vinaigrette van shiso purple. Naast marbré van eendenlever en eendenbout met parfait van rode biet. Prachtige combinaties.
Daarna een mootje op de huid gebakken snoekbaars met zuurkool en beurre blanc met jeneverbes, en op het andere bord cannelloni van granny smith, kingcrab en wilde zalm met gemarineerde watermeloen en krokante softshellcrab. Ook al zo mooi.
Hoofdschotels: gebakken schelvis met Hollandse garnalen, gemarineerde venkel en Bouillabaissesaus, en gebakken tarbot met zoetzure witlof, een oester en beurre blanc. Tot slot kaasjes uit de regio.
Nog steeds een uitstekend restaurant.
Restaurant De Moerbei
Dorpsstraat 5a
2361 AK Warmond
071-515 6898
www.demoerbeiwarmond.nl
@restaurantdemoerbei
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner
Parkeren.
Alleen menu’s
