Restaurant Joelia
De toenmalige souschef van Mario Ridder, Sofiane Bons, is nu de superchef van restaurant Joelia, in Hilton-Rotterdam. Samen met gastheer-sommelier Pieter Timmer timmert hij zéér aan de weg. Het restaurant met zijn messing, marmer en Amerikaans eikenhout is een oogstrelende en rustige oase gebleven, in het hart van de wereldhaven en het mag zich tot de top rekenen.
Zo ook de keuken, die speels en licht is, en van een buitengewone harmonie. Zoals blijkt uit de amuse van aubergineschuim met augurk en parmezaan. En nog twee amuses: scampi met meloen, kerriemayonaise en sesamkletskop, naast tomaat, basilicum en burrata als salade Caprese Prachtsmaken! Maar werkelijk een plaatje is het voorgerecht van vier tonijnplakken met sakura en poeder van foie-gras. Verrukkelijk. Bij een glas Rhônewijn van grenache blanc, roussanne, viognier en clairette van Château Mont-Rédon (Lirac).
Heerlijk ook is de combinatie van zalm, raapstelen en beurre blanc. En Wiedenlam, kotelet en nekstuk, mals gegaard en perfect op smaak, met asperges en een voorbeeldige Hollandaise. Sommelier Joris van Stam schenkt nu Spaanse wijn van houtgelagerde verdejo (Rueda, José Pariente). Tot slot een compositie van lambada-aardbeien, matcha en vanille.
Grote klasse: alles klopt hier.
Restaurant Joelia
Coolsingel 5
3012 AA Rotterdam
010-710 8034
www.joelia.eu
@restaurantjoelia
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeergarage om de hoek.
Menu’s en à la carte.