Restaurant Joelia
Bijna tien jaar resideerde superchef Mario Ridder in Joelia, in Hilton-Rotterdam. Zijn souschef van toen, Sofiane Bons, is nu al ruim een jaar de patron, samen met gastheer-sommelier Pieter Timmer. Het restaurant met zijn messing, marmer en Amerikaans eikenhout is een oogstrelende en rustige oase gebleven, in het hart van de wereldhaven.
Zo ook de keuken, die speels en licht is, en van een buitengewone harmonie. Zoals blijkt uit de amuse van aubergineschuim met augurk en parmezaan. En nog twee amuses: scampi met meloen, kerriemayonaise en sesamkletskop, naast tomaat, basilicum en burrata als salade Caprese Prachtsmaken! Maar werkelijk een plaatje is het voorgerecht van vier tonijnplakken met sakura en poeder van foie-gras. Verrukkelijk. Bij een glas Rhônewijn van grenache blanc, roussanne, viognier en clairette van Château Mont-Rédon (Lirac).
Heerlijk ook is de combinatie van zalm, raapstelen en beurre blanc. En Wiedenlam, kotelet en nekstuk, mals gegaard en perfect op smaak, met asperges en een voorbeeldige Hollandaise. Sommelier Joris van Stam schenkt nu Spaanse wijn van houtgelagerde verdejo (Rueda, José Pariente). Tot slot een compositie van lambada-aardbeien, matcha en vanille.
Grote klasse: alles klopt hier nog steeds.
Restaurant Joelia
Coolsingel 5
3012 AA Rotterdam
010-710 8034
www.joelia.eu
@restaurantjoelia
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeergarage om de hoek.
Menu’s en à la carte.