Restaurant LIMES aan den Rijn

Op de begane grond van een kantoorpand in Valkenbrug ZH begonnen gastheer Dennis de Prie en chef-kok Daan Reijngoudt in 2019 restaurant Limes aan den Rijn (het achterterras grenst inderdaad aan de Oude Rijn). Eigentijds gedessineerd, hoge plafonds, rustgevend kleuren, uitstekende akoestiek en een grote keuken die aan alle kanten open is. Die keuken presenteert verfijnde Frans-mediterrane gerechten, en de wijnen zijn goed geselecteerd. Na al die jaren loopt ’t daar nog steeds prima.

Na verrukkelijke amuses starten wij met zacht gegaarde kabeljauw met een garnituur van koolrabi, oestercrème, kaffir limoen en chilipeper. Op het andere bord gebakken eendenlever met appel, granaatappelpitjes in een smakelijke, schuimende calvadossaus. Mooie entrees, verzorgd, evenwichtig en hoog op smaak. We drinken er (doe ‘ns gek) een heerlijke bourgogne bij (Pernand-Vergelesses ‘Les Belles Filles’ van Isabelle Doudet).

Gevolgd door rouleau van mulfilet met paella, tomaat, mosseltjes en beurre blanc, naast gevulde sliptong, diverse bereidingen van prei en een remoulade-beurre blanc. Afgesloten met een dessert van bramen.

Toppertje.

 

Restaurant LIMES aan den Rijn
Voorschoterweg 23G
2235 SE Valkenburg (ZH)
071-200 1680
www.limesaandenrijn.nl
@restaurant_limes
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. en za. alleen diner.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Central Park

Volgende
Volgende

De Nieuwe PolderKeuken