Restaurant LIZZ
Sharon van Gastel (eigenaresse) en Remco Kuijpers (chef-kok) zijn de steunpilaren van het oogstrelende restaurant Lizz in het Relais & Chateau Weeshuis Hotel in Gouda, lid van het prestigieuze Quality Lodgings. Een luxueuze accommodatie die historische elementen combineert met eigentijdse verworvenheden. Met witgedekte tafels met verse bloemen, veel groen, een korrelvloer en bekwaam personeel.
Na enkele amuses, waaronder een stroopwafel bestrooid met Goudse kaas en kruiden, proeven wij kabeljauw. Op lage temperatuur gegaard en geserveerd met gepekelde gember en een garnituur van waterkers en kiwi. Gevolgd door Peruaanse arapaima, zoetwatervis met een goede bite en een mooie smaak. Een mootje, gepekeld en beboterd de oven in, opgediend met Braziliaanse curry van banaan en mais en gefermenteerde garnaal. De maître schenkt er frisse albariño bij uit de Spaanse Rias Baixas (Pazo Senoran, Seleccion de Anada) die goed combineert. Anjouduif – het borstje gebrand in boter en het boutje gestoofd als hachee – komt dan met abrikoospuree, Surinaamse soto en sesamvinaigrette.
Hoofdgerecht: kalfssukade, langzaam gegaard, doorgestoofd in rundjus en opgediend met ajo blanco, zwarte knoflook, sumak en in sherryazijn en koffie gemarineerde dadel. UItstekend! Tot slot met roomboter en suiker gekaramelliseerde brioche met roomijs van chai, zoute karamel, chocolade-ganache en duindoorndressing. Dat alles begeleid door topwijnen. Grote klasse, daar op die prachtige oudhollandse plek in Gouda.
Restaurant LIZZ
Spieringstraat 1
2801 ZH Gouda
0182-231 253
www.wshs.nl
@wshsgouda
Woe. t/m za. lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.