Ludiek

Lokale Walt cider van Drentse appeltjes drinken wij, en later Château Musar, de aangename Libanees-Franse rode wijn uit Bekavallei. Dat kan allemaal in Havelte, het mooiste brinkdorp van Drenthe, bij hotel restaurant LUDIEK van patron-cuisinier Thomas Alachouzos. Hij is geboren in Singapore en opgegroeid in Griekenland en verwerkt die invloeden in zijn internationale en tegelijk Frans-mediterrane keuken met Drentse roots.

We proeven welkomsthapjes als zoetzuur tomaatje in mosterdsaus met sesam, hoorntje van nori met crème van ei en furikake, kataifikoekje met fetacrème en jam van tomaat, en een verrukkelijk soepje van eekhoorntjesbrood en miso.

Het menu begint met gerookte paling op rode biet, granny smith en crème fraîche. Tot torentjes gemaakt met zeer fijn gesneden Japanse radijs. Prachtig gerecht. Gevolgd door Black Angus-entrecote. Sappig rundvlees, in olie gebakken, getrancheerd opgediend met puree van aardappel, knolselderij, hazelnoot en knolselderij. Plus plakjes verse truffel en een verrukkelijke jus ervan.

Tot slot crème van matcha, kiwiblokjes en witte chocolade. Plus roomijs van pandanblad en meringues van kiwi. Heerlijk zoete frisheid, bij een glaasje Dulce venganza van chardonnay uit La Mancha. Verrassend lekker allemaal.

Ludiek
Dorpsstraat 16
7971 CR Havelte
0521-345 155
www.ludiekhavelte.nl
@ludiekhavelte
Restaurant di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren voor de deur.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Sukade

Volgende
Volgende

Kasteel Coevorden