Sukade
In het hart van Meppel kookt chef-kok Thomas van Mechelen in restaurant Sukade met natuurlijke, lokale (en Aziatische) producten. In het uit 1860 daterende ‘Smaeckpakhuys’ waar vroeger zuidvruchten werden opgeslagen. De enthousiaste gastvrouw-sommelier Joleen Dannenburg zorgt voor passende wijnen.
Wij proeven voorgerechten als steak tartaar met sojasaus, ponzu, wasabi en sesam en een traditionele Hollandse garnalencocktail met kropsla, tomaatjes en cocktailsaus. Geen revolutionaire keuzes van ons, maar het wordt beloond: het is erg lekker.
Kalfszwezerik met saus van morieljes en andere paddenstoelen en uienchutney (en glazen Metairie ‘les barriques’ pinot noir uit de Languedoc) delen we daarna om vervolgens over te stappen op de ook gedeelde hoofdschotel: zeebaars in zoutkorst (bereiding vergt een half uurtje maar we hadden ons met dat tussengerecht ingedekt). Het visvlees zacht, smakelijk en verrijkt met Aziatische accenten. Met als garnituur kropsla met een zachtgekookt eitje, parmezaan en ansjovis, plus frieten met Belgische mayo. En tot slot cheesecake met appel en karamel.
Smullen, daar in Drenthe!
Sukade
Stoombootkade 10
7941 BS Meppel
0522-859 663
www.restaurantsukade.nl
@restaurantsukade
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.
