Restaurant De Vlindertuin

Aan een prachtige brink met eeuwenoude eiken bevindt zich de sfeervolle Saksische boerderij waarin het bekroonde Zuidlaarder restaurant De Vlindertuin van Jilt en Froukje Cazemier is gevestigd. Waar eigentijdse klassiekers worden bereid in een sfeer van creativiteit en smaak en gevoel voor eigentijdse smaken.

Modern Frans kunnen we de keuken van de Cazemiers noemen. We proeven kabeljauw met een pecorino-ravioli, paprika en mierikswortel saus, gevolgd door langoustine met witte kool, sugarsnaps, sesam en jus van langoustines. Daar wordt chardonnay uit de Bourgogne bij geschonken (uit de serie Couvent des Jacobins van Louis Jadot). Daarna de combinatie van buikspek en paling met knoflook, tomaat en daslook: een verrukkelijke bom van hartige en zilte smaken en texturen, één en al umami.

Ook het hoofdgerecht scoort applaus: ossenhaas met bloemkool, hazelnoot, aardappel en jus de veau. Bij glaasjes donkerrode Valpolicella ripasso (Monti Garbi). Datr alles afgerond met het zoete samengaan van framboos, braam, yoghurt en witte chocolade. En daarna nog kaasjes met garnituur.

Grote klasse.

Restaurant de Vlindertuin
Stationsweg 41
9471 GK Zuidlaren
050-409 4531
www.restaurant-devlindertuin.nl
Woe. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Herberg de Aelderstroom

Volgende
Volgende

Landhuishotel Restaurant De Jufferen Lunsingh