Van der Valk Hotel Spier - Dwingeloo

Het Valkhotel in het Drentse Spier-Dwingeloo gaat voor driekwart plat om plaats te maken voor revolutionaire nieuwbouw. Dat alles gebeurt geleidelijk en in fases gedurende drie jaar, maar intussen draait ‘Spier’ gewoon door. Half oktober begint de sloop van het restaurant en moet er worden gegeten in het pop-up restaurant op de parkeerplaats. Een verschijnsel dat we al kennen van o.a. Heerlen en Voorschoten, waar het ons wel beviel. Dus voelen wij ons niet gehinderd om gewoon een hapje In Valk-Spier te gaan eten, wetend dat het daar goed is.

De jonge bediening, gestoken in o.a. witte blouse, zwarte sloof met groene strik, laveert energiek tussen de tafels door, beladen met schotels, dienbladen en wijnflessen. Daar houden we van. Ook van de opening van het menu: wildzwijn. De wang, gepekeld en daarna met rozemarijn en tijm gekonfijt in ganzenvet. Getrancheerd opgediend met pastinaakmousseline, doperwtencrème en gemarineerde zilveruitjes. Er wordt frisse Grüner Veltliner bij geschonken (Topf). Mmm!

Gevolgd door een klassieker: Veluwse reerug, gebraden in boter en geserveerd met buikspek dat eerst langzaam is gegaard in de oven, daarna gebakken en tenslotte afgeblust met een dressing van miso en gember. Het garnituur: romige knolselderijcrème en geglaceerde groentes (peentjes, spruitjes en beukenzwammetjes). Mooi gedaan. De wijn erbij is een stevige: Zuid-Afrikaanse cabernet sauvignon van het huis met de toepasselijke naam Spier. Smakend naar frambozen en kruiden. Afgerond met een chocoladedessert.

Aangenaam.

Hotel Spier-Dwingeloo
Oude Postweg 8
9417 TG Spier
0593-564 800
www.hotelspier.nl
Dagelijks lunch en diner (er wordt verbouwd!)
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant De Gaffel

Volgende
Volgende

Sukade