De Jouster Toer

Alweer dertig jaar zijn Johan Schotanus (chef en sommelier) en Diana Thijsseling (gastvrouw) de gepassioneerde patrons van De Jouster Toer in Joure. Het sfeervolle restaurant ligt tegenover het markantste bouwwerk van de Friese stad, de Jouster Toer. In de stijlvolle ‘eetzaal’ vol oude foto’s krijg je prima kost voorgeschoteld die geïnspireerd is op de Franse en de Friese keuken.

Zoals nu: na verrassend lekkere amuses proeven wij een heerlijke rundercarpaccio met eendenlever en truffelmayonaise. Mooie smaken bij elkaar. Voor de reisgenote is de zeebaars met watermeloen en munt.

Hoofdgerechten:  tamme eend met witlof, abrikoos en sinaasappel. En op het andere bord klassieke ossenhaas met aardappel, truffel en madera. En, net als bij osn vorige bezoek, smakelijke Duitse pinot noir in volle glazen. Die ook nog mooi past bij de Friese kaasjes, tot slot.

Aangename zaak.

De Jouster Toer
Midstraat 54
8501 AR Joure
0513-418 216
www.dejoustertoer.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

’t Jagertje

Volgende
Volgende

De Hinde