’t Jagertje
Nog steeds wit-geloperde tafels in ’t Jagertje, het restaurant met zijn Fries-Franse keuken in het hart van Langweer. Op 10 minuten van Joure en 20 van Sneek, aan de hoofdstraat met de lindebomen en Anton Pieck-geveltjes met ruitjesramen. Bij de oude kerk en het begraafplaatsje. In de zomer wemelt het hier van de toeristen.
De keuken van patron-cuisinier Michel Mansour serveert (uiteraard) als voorgerecht gerookte wilde paling uit de vlakbij gelegen Langweerder Wielen. Gevangen en gerookt door een lokale visser. zo hoort dat in Friesland. Geserveerd met appel, radijs, krokant van dille, vinaigrette van karnemelk en groene kruiden, limoen en mayonaise. En glaasjes chardonnay. Heerlijk! Voor de reisgenote is de romige soep van rode curry, shiitakes, black tiger gamba’s en bosui. Ook al een snoeperij.
Klassiek in het kwadraat is daarna de haasbiefstuk met romige aardappelmousseline, groentjes, gepofte tomaat en rode-wijnsaus. Plus wat plakjes eendenlever. Op het andere bord: Italiaanse risotto met paddenstoelen, sjalot, truffel, gepocheerd ei, bosui en parmezaan. Uitstekend. Besloten met een kaasselectie met vijgenbrood, honing, walnoten, balsamico en zelfgemaakte pruimencompote.
Een prima stek!
‘t Jagertje
Buorren 7
8525 EB Langweer
0513-499 297
www.jagertje-langweer.nl
Woe. en do. gesloten, rest van de week open vanaf 10.00 uur.
Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.
