Proef Lokaal Dokkum

Liudger van der Meer en Geert-Jan Vaartjes zijn de keukenchefs van Proef Lokaal Dokkum, het restaurant van de Abdij van Dokkum, gelegen in het hart van de historische en charmante Friese Elfstedenstad. Een hotel met comfortabele kamers en een restaurant met een uitstekende keuken. De chefs combineren lokale smaken met wereldse én moderne technieken.

Het bedrijf noemt zich een eerbetoon aan de streek waarin het is gevestigd: het Waddengebied, de Friese Wâlden en alles daartussenin. ‘Daar groeit ons voedsel,’ aldus de chefs, wier keukenstijl die van de Dutch Cuisine is.

Ons Friese avontuur begint met een Spaans gerecht: pimientos de Padrón. ‘Hete’ groene pepertjes met zeezout, bij zuurdesembrood en geslagen eekhoorntjesbrood-boter. Naast oesters met citroen en sambai-azijn. Prima binnenkomer in deze historische ambiance. We drinken er frisse Loire-wijn bij van sauvignon blanc-druiven.  

Na een voorgerecht van snoekbaars in duindoorn, met forelkuit, knapperige rauwe groenten, roggebrood en waterkers gaan we voor de favoriet van de chefs: hele kip met friet en appelmoes. Op lage tempratuur gegaard zodat het kipvlees botermals is. Geserveerd met appelcompote, groenten en verse friet. In het glas nu lokale witte wijn: fruitige Frysling met lichte houtlagering.

Tot slot is er (ook al een favoriet van de chefs) echte Dokkumer koffie. Met Beerenburg en een toef room. Mmm!

Bijzondere zaak.

 

Proef Lokaal Dokkum
Markt 30A
9101 LS Dokkum
0519-235 505
www.proeflokaaldokkum.nl
@proeflokaaldokkum
Woe. t/m zo. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

De Heeren van Harinxma

Volgende
Volgende

Bistro Pinot