De Heeren van Harinxma

Het prachtige landgoed Lauswolt in het groene Beetsterzwaag pronkt terecht met zijn restaurant De Heeren van Harinxma. De keuken van chef-kok Seb Smit is verfijnd, helder en evenwichtig, er wordt met precisie en persoonlijkheid gekookt. Hij wordt daarbij gesteund door de sommeliers Almar Wessels en Vladimir Sarkisyan die de pure gerechten van het chique restaurant van de juiste wijnselectie voorzien. Een feestje om hier te mogen eten.  

Er wordt gewerkt met menu’s waaruit wij de volgende (eventuele à la carte-)keuzes uitlichten. Diepzeegamba met saffraanmousse, sheryvinaigrette, dragonolie en krokante nori. En boerenkool met aardappelmousseline, krokante boekweit, hazelnootvinaigrette en Vacherin Mont d’or. Prachtige voorgerechten, boordevol smaak.

Net als kabeljauw met gezouten citroen, kruiden, pompoen, ponzu-vinaigrette en macadamia crumble. Of kooi-eend met vergeten groenten, jus van kruidnagel en sinaasappel, appelstroop en pistache. En tot slot koffiemousse met krokante amandel, cacaosorbet, espressogranité en krokante chocolade.

Bij ons laatste bezoek proeven wij gebrande tonijn met sesamvinaigrette, avocadomousse, tomaat en krokante aardappel. En zeeduivel met XO saus, venkel/paprikasalade, zeewier en kappertjesblad. Pièce: reerug krokante met ravioli, reejus, limoenblad en crème van grapefruit en knolselderij. Bij perfect gekozen wijnen.

Grote klasse.

Landgoed Lauswolt Restaurant De Heeren van Harinxma
Van Harinxmaweg 10
9244 CJ Beetsterzwaag
0512-381 245
www.lauswolt.nl
@landgoedlauswolt
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. geen lunch.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

’t Havenmantsje

Volgende
Volgende

Proef Lokaal Dokkum