Restaurant Bravoure

Bravoure heet het brasserie-restaurant van het monumentale, 34 kamers en suites tellende Badhotel Bruin van Annelies van der Vorm. Middenin de Dorpsstraat van Oost-Vlieland, op het prachtige Vlieland. Een historische locatie, centraal tussen het wad en de duinen en op vijf minuten loopafstand van de veerboot. Het hotel werd circa 125 jaar geleden gebouwd en is daarmee het oudste gastenverblijf van het Waddeneiland. Centraal gelegen, en dichtbij winkels en terrassen is het dé plek voor toeristen en Eilanders.

Bravoure is het terrein van chef-kok Raymon Venmans die verrast met uitgekiende recepturen en gulle schotels, gebaseerd op de klassieke (maar modern geïnterpreteerde) Franse cuisine. Zijn vis- en vleesmenu’s hebben on-Hollandse namen: ‘From the sea’ en ‘Meet meat’. Vooruit maar, ook in Friesland moet je met de stroom mee.  

We kiezen uit beide. Zeebaars bijvoorbeeld als voorgerecht met cherrytomaat, zeekraal  en koriander. Naast Waddenham met brioche, meloen en crème fraîche. Erg lekker. We drinken er Grüner Veltliner vab 25 jaar oude stokken bij (Dürnberg), die zowel bij is als licht vlees smaakt. Dus ook bij de hoofdgerechten. Zoals een van onze favoriete Noordzeevissen: heilbot. Perfect gegaard en opgediend met  doperwten, groene asperges en een romige beurre blanc. Op het andere bord: parelhoen met een garnituur van oesterzwam, pommes Anna en bimi. Voor allebei met frietjes. Mooi! En kaasjes na.

Heerlijke plek om te relaxen of te mijmeren.

Bravoure
Dorpsstraat 88
8899 AK Oost-Vlieland
0562-452 828
www.badhotelbruin.com
Dagelijks geopend vanaf 09:30 uur.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Zuiver

Volgende
Volgende

’t Schippershuis