’t Schippershuis

Rundvlees van eigen koeien die bijna het hele jaar buiten zijn en overwinteren in een comfortabele potstal. Daar scoren ze mee in Hotel-restaurant ‘t Schippershuis in Terherne, eigendom van Suzanne Kloosterman. Pal aan het water gelegen, in het centrum, met een en al gastvrijheid, ambachtelijke bereidingen en streekproducten in een eigentijds decor. Plus verwarmde en overdekte terrassen en tien hotelkamers. Een bijzondere locatie.

Chef-kok Mark van Noord werkt met dit vlees van Gronings-Friese blaarkoppen, met Waddenvis uit Harlingen en met brood van de bakker uit het dorp. Een van zijn ‘signatuur’-producten is ossenworst, zelf gemaakt en zeer smakelijk. We proeven het, naast Friese droge worst en goed gepekelde rosbief, bij een glas Corte Ottone uit Puglia: mooi Italiaans rood van negroamaro en sangiovese. Dat we doordrinken bij een voorgerecht-trio van garnalen met paprika en krokante selderij, worteltaart met appel en boerenkaas, en steak tartaar met groene curry en huisgemaakte brioche. Mooi!

De rode wijn drinken we door bij runderbiefstuk en -stoof met kalfsjus, gele biet, sjalot en knolselderij. Uitstekende bereidingen. Tot slot is er gebakken cheesecake met Friese ‘Duumpkes’, gekaramelliseerde banaan, ijs van ‘Jouster pof’ (krentenbrood), karamelsaus en popcorn. En een glaasje moscatel.

Een verrassende zaak tussen het Sneekermeer en de Goëngarijpster-, Terkaplester- en Terhornsterpoelen.

 

’t Schippershuis
Buorren 69
8493 LD Terherne
0566-745 010
www.tschippershuis.nl
@schippershuis_terherne
Dagelijks geopend.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Bravoure

Volgende
Volgende

Le Petit Bistro