Restaurant Het Spijshuys
In het voormalige dorpscafé van het landelijke Boornbergum bij Drachten heeft chef-kok Gerry Touw (hij werd bekend met restaurant Fidèle in Drachten) Het Spijshuys geopend. Het restaurant dat ‘draait’ met dezelfde ploeg als in Drachten, boert goed dankzij de ambachtelijke en creatieve kookkunst van de chef en de duurzaamheid van het gebodene. Er worden menu’s geserveerd, naast een ruime keuze aan à la carte-gerechten
Bij vers brood van bakkerij Baarsma snoepen wij van enkele fines de claires-oesters met zoetzure rode ui, gevolgd door opmerkelijke entrees: ossenworst en tabouleh. De worst geserveerd met mosterdcrème, Amsterdams zuur en mosterdzaad, en het Noord-Afrikaanse gerecht van couscous, hummus, noedelkroepoek en baharatcrème. Twee culinaire werelden op één tafel. Mooie smaken.
Na een echt Hollands tussengerecht van knolselderijsoep met chorizo en gekaramelliseerde appel stappen we over op vlees: gestoofde varkenswangetjes. Sappig en smakelijk en opgediend met gegrilde artisjok, gekaramelliseerde bloemkool, bimi en knolselderijcrème. Bij glazen uistekende bourgogne. En tot slot een plateau met nationale en internationale kazen met bijpassend garnituur.
Prima stek!
Restaurant Het Spijshuys
Westerbuorren 2
9212 PL Boornbergum
0512-548 850
www.het-spijshuys.nl
@spijshuys
Ma. gesloten, rest van de week geopend voor diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.
