’t Havenmantsje
Een kop koffie op het terras, lunchen in de serre of dineren met uitzicht op de haven: het kan allemaal bij ’t Havenmantsje in Harlingen, gevestigd in een monumentaal pand met aangebouwde serre aan de waterkant van deze enige Friese havenstad. Patron-cusinier Marco Poldervaart gebruikt in zijn menu’s veel lokale producten. De zee en de kwelders van de Waddenzee leveren de ingrediënten, net als de vruchtbare grond achter de Waddendijk.
Bij een mooi glas Menetou-salon ‘La dame de Chatenoy’ (rijpe sauvignon blanc van Loire-domein De Chatenoy) proeven wij smakelijke ‘streetfood’ als kibbeling en lekkerbek, naast Tom Ka Kai met oesterzwammen en koriander. Prima binnenkomers op deze laatste halte voor de veerboot naar de Waddeneilanden. En gelakt buikspek met little jam, siracha (Thaise chilisaus) en ui, naast friet met gestoofd rundvlees. Lekker!
Tot slot gaan we voor de loempia met avocado en gerookte forel, en Japanse kipstukjes met siracha-sojamayonaise. Bij glazen Badische Blauer Spätburgunder (Weingut Seeger): een mond vol rood fruit. Afgerond met een kaasplateau met garnituur. En daarna de pont op.
’t Havenmantsje is een heerlijke plek in het Noord-Friese land.
’t Havenmantsje
Havenplein 1
8861 XA Harlingen
0517-858 600
www.havenmantsje.nl.
@thavenmantsje
Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.
