Olde Marckt

Albert en Helga Stoverink en zoon Bram vormen het hart van het 27 jaar oude restaurant Olde Marckt aan de d’Olde Marckt in het Achterhoekse Aalten. Danig vernieuwd, want de oorspronkelijke uitspanning bestond al sinds 1925. Gebleven is de sfeer van ontspanning, van gastvrijheid en van ‘ontmoeten’. Met daarbij als nieuwe verworvenheid de ruime en verleidelijke collectie Franse, Duitse en Oostenrijkse wijnen van Albert. Bram is de chef en hij is bekend om zijn bereidingen van wild, paling (met mierikswortel) en asperges.

Wij proeven een smakelijke oude bekende: gebakken lever. Met bloedworst, appeltjes en calvados. Pure nostalgie. Naast steak tartaar met kappertjes en truffel. Rijke schotels boordevol smaak. Gevolgd door – omdat we al aan de rode wijn zitten – vleesgerechten. Rund en eend, om precies te zijn.  Tournedos op het ene bord, met rode biet en witlof, en op het andere boerderij-eend met cantharellen en aubergine. Mooi! Tot slot pavlova van aardbei en Jamaicaanse peper, naast een zoet-frisse combinatie van framboos, amandel en vanille.

Uitstekend.

Restaurant Olde Marckt
Markt 10
7121 CS Aalten
0543-472 951
www.oldemarckt.nl
@oldemarckt
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 11:00 uur, zo. vanaf 13:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Volgende
Volgende

Restaurant 1487