Olde Marckt

Nog steeds zijn Albert en Helga Stoverink én zoon Bram de steunpilaren waarop het bijna 30 jaar oude restaurant Olde Marckt aan de d’Olde Marckt in het Achterhoekse Aalten rust. Danig vernieuwd, want de oorspronkelijke uitspanning bestond al sinds 1925. Gebleven is de sfeer van ontspanning, van gastvrijheid en van ‘ontmoeten’. Met daarbij als nieuwe verworvenheid de ruime en verleidelijke collectie Franse, Duitse en Oostenrijkse wijnen van Albert. Bram is de chef en hij is bekend om zijn bereidingen van wild, paling en asperges. En de gloednieuwe Michelinster!

Wij proeven een smakelijke oude bekende: gebakken lever. Met bloedworst, appeltjes en calvados. Pure nostalgie. Naast steak tartaar met kappertjes en truffel. Rijke schotels boordevol smaak. Gevolgd door boerderij-eend met cantharellen en aubergine. Mooi!

Bij een andere gelegenheid gaan voor een klassieker: Spakenburgse Paling, geserveerd met pittige mierikswortel en zacht brioche. Verrukkelijk. Na een tussengerecht van dampende kreeftensoep met gamba’s en steranijs kiezen we voor tournedos en kwartel. Het rundvlees van Belgisch Blauw, opgediend met rode biet en witlof, het vogeltje perfect gegaard en geserveerd met prei en knolselderij. Eén en al aardse smaken vandaag. Bekroond met glazen sappig rood van cabernet sauvignon en malbec. En tot slot vijf kaasjes met appelstroop en notenbrood.

Een toppertje, daar in Aalten

Restaurant Olde Marckt
Markt 10
7121 CS Aalten
0543-472 951
www.oldemarckt.nl
@oldemarckt
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 11:00 uur, zo. vanaf 13:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Volgende
Volgende

Restaurant 1487