Restaurant Karels

Paskal (chef-kok) en Layla Karels (maître-sommmelier) zijn de enthousiaste patrons van huiskamerrestaurant Karels in het Gelderse Braamt. Zij kwamen uit Noord-Holland en creëren hier een informele en warme sfeer. Ooit was dit de plek van restaurant Mezzo, met voornamelijk Italiaanse gerechten, maar de nieuwe uitbaters hebben dat verleden van zich afgeschud en zijn vol goede moed bezig hun eigen ideaal te verwezenlijken. Ze doen dat met Frans georiënteerde gerechten met moderne accenten en mooie, soms zelf-geïmporteerde, wijnen. Na het diner blijven slapen kan ook, want Karels heeft enkele hotelkamers.

Wij proeven langoustine met wortel en lavas als voorgerecht. Het schaaldier is buitengewoon smakelijk, heeft prima cuisson, temperatuur en garnituur. We drinken er houtgelagerde chardonnay bij uit de Pays d’Oc. Tarbot als hoofdschotel is goed gegaard en wordt opgediend met aardpeer en een beurre blanc. Op het andere bord ligt sappige runderlende, met Tant Door-lever (de aanduiding voor een juiste balans tussen de facetten dier, milieu en mens) en rode wijnsaus. En een glas donkerrode sangiovese. Prima. Tot slot een smakelijk appeldessert.

Bij ons volgende bezoek aan Karels proeven we o.a kingfish met algen, tomasu en shiitakes, en rogvleugel met pulpo, bloemkool en amandel. Mooi gedaan! Net zo lekker is eend met sinaasappel en venkel. En tot slot de zoete combinatie van perzik, pecan, honing en rozemarijn.

Prima stek! 

Restaurant Karels
Hooglandseweg 60
7074 CN Braamt
0314-760 222
www.restaurantkarels.nl
@restaurantkarels
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 10:00 uur, do. vanaf 15:00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Kasteel Engelenburg

Volgende
Volgende

Restaurant De Olliemölle