Restaurant Lokaal

Restaurant Lokaal

“Laat je meevoeren op een reis door de Achterhoek”, zegt chef-kok Bjorn Massop van restaurant Lokaal in Doetinchem. Daarmee bedoelt hij dat zijn keuken vooral lokaal is en werkt met leveranciers uit de directe omgeving.

Zijn ambiance maakt deel uit van hotel Villa Ruimzicht uit 1853, met zijn 30 meter brede witte front. De keuken werkt met menu’s die in de varianten vlees/vis en vegetarisch te bestellen zijn.

 De chef, geboren en getogen in de Achterhoek maar doorkneed in het vak in topzaken als De Zwethheul, Basiliek en De Echoput, weet van smaken en  texturen. Bij glaasjes (nog enigszins te betalen) pinot grigio uit de Alto Adige (Colterenzio Schreckbichl) proeven wij kreeft met een garnituur van selderij, druif en vlierbloesem, en asperge met gist, zwarte knoflook en jonge peultjes. En beekridder met komkommer, mosterd en venkel. Mooi! Er wordt hier uitstekend gekookt. 

Gevolgd door aubergine met romesco, hazelnoot en sherry, en op het andere bord (we kiezen vlees en vleesloos dwars door beide menuopties) dry aged eend met een garnituur van biet, kers en lavendel. En tot slot de opmerkelijke maar smakelijke dessertcombinatie van aardbei, tuinerwt, schapenmelk en basilicum.

Bijzonder!

 

Restaurant Lokaal
Ruimzichtlaan 150
7001 KG Doetinchem
0314-320 680
www.hotelvillaruimzicht.nl
@restaurantlokaal
Dagelijks geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Orangerie de Pol

Volgende
Volgende

Restaurant Het Arsenaal 1309