Restaurant Lagrange
Irene Christoffel, horecavrouw pur sang, stuwde samen met Lionel Zimmerman (nu chef-kok) en haar zoon Lucas (nu sommelier) de Sociëteit Maximaal in Buren omhoog tot Gastrobar Maximaal. Daarna verfijnden ze hun culinaire project verder tot fine dining-restaurant Lagrange. Driemaal op dezelfde locatie, maar nu definitief verbouwd: de oude schuur (vandaar die naam) omgetoverd tot gastronomische hotspot.
Ons inspectie-trio drinkt Chardonnay de l’Ardèche, de betaalbare, heerlijke witte wijn van Louis Latour, en proeft bloemkool met chorizo en peper, naast langoustine met brioche en bieslook. En paling met aardappel, prei en citrus. Mooie doe-maar-gewoon gerechten met veel smaak en bite. Zo hoort lekker eten te zijn.
Ook zo smakelijk is kabeljauw. Goed gegaard – de lamellen vallen uit elkaar – en opgediend met aardpeer, postelein en een heerlijke beurre blanc. Naast kalfshaas die saignant is doorgegeven: sappig, mals en smakelijk. Met pastinaak, ui en champignons. En frietjes. In het glas nu aangenaam rood uit Navarra: Marques de Valcarlos van tempranillo en cabernet sauvignon. .
Een half jaartje later keren we terug voor de chef’s specials. Langoustines bijvoorbeeld, met sambay, citrus en quinoa. Lekker! Naast zeetong met gember, zilte groentes en bloemkool. En voor de vleeseter tournedos met aardpeer, biet en bladerdeeg. Plus, voor allemaal, friet met truffelmayo en parmezaan. Heerlijk! En tot slot chocolade met amandel en vanille.
Smakelijk en sympathiek adres.
Restaurant Lagrange
Buitenhuizenpoort 11
4116 CA Buren
0344-228 113
www.restaurantlagrange.nl
@lagrangeburen
Di. t/m za. geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.