Restaurant ’t Nonnetje

Patron Robert-Jan Nijland en chef-kok Michel van der Kroft drukken al jaren hun stempel op dit mooi verbouwde restaurant aan een historisch plein met lindebomen en trapgevels. Omdat de echtgenote van de chef uit Portugal komt, zijn veel recepturen geënt op de culinaire cultuur van dat land.

‘Carabineiro’ bijvoorbeeld, de grote Portugese diepzeegarnaal van ons voorgerecht. Geserveerd met bacalhau, artisjok en chouriço-olie. Op het andere bord terrine van ganzenlever en gerookte paling met rode biet en 25 jaar gerijpte aceto balsamico. Verrukkelijke voorgerechten. Van der Kroft bewijst zijn topstatus. Er wordt Bairrada-wit bij van Luis Pato (Vinhas Velhas) bij geschonken, helder fris en kruidig.

Ook zo’n mooie wijn is de Monte da Peceguina (Herdade Malhadinhanova), paarsrood en smakend naar rood fruit en specerijen. Bij opnieuw twee Portugese gerechten. ‘Caldeirada’, stoofpot met schelvis, inktvis, paprika, venkel en visjus met olijfolie. Naast ravioli ‘Maria do Céu’, gevuld met Portugese schapenkaas, courgette, kastanjechampignons en salieboter. Wat een heerlijkheden, en wat een combinaties met de wijnen.

Bij een volgend bezoek kiezen we het menu De Verleiding. Beginnend met spruitjes met stracciatella, piment d’espelette, oude Beemsterkaas, paarse aardappel en rozenbottel. Wat een onverwachte en mooie vega-entree! Gevolgd door kabeljauw met trompettes de la mort, palmkool, lardo di Colonnata en saus van zuurkool. Verrukkelijk. En clafoutis van blauwe bes met crème fraîche en ijs van lavendel.

Grote klasse

 

Restaurant ’t Nonnetje
Vischmarkt 38
33841 BG Harderwijk
0341-415 848
www.hetnonnetje.nl
@hetnonnetje
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. geen lunch.
Parkeergarage.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Basiliek

Volgende
Volgende

Restaurant Lust