Bistro Refter
Eens in de twee à drie maanden maken ze lange tafels bij bistro Refter in Winsum. Iedereen schuift aan voor de presentatie van het nieuwe viergangenmenu en dat wordt één groot feest. Nu al uitverkocht tot, pakweg, 2080.
Maar op al die andere dagen van het jaar kun je daar aan dat schilderachtige plein (“het mooiste dorp van Nederland”, volgens de ANWB ) gewoon terecht voor een hapje en een drankje. En wat dat laatste betreft: geen Argentijn of Chileen, maar gewoon wijn uit de traditionele Europese regio’s in Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk en Duitsland.
De culinaire avonturen van Roelfien Steen en Cor Klevering verliepen via Middelstum, op het Groninger Hogeland, Villa Sasso aan het Paterswoldsemeer en restaurant Corhoen in Assen. Nu is de cirkel rond in Winsum, waar een oude droom, een kleine zaak met open keuken, is gerealiseerd: Bistro Refter, opnieuw op het Hogeland. Waar ‘vertrouwde’ Frans-mediterrane gerechten worden bereid. zoals bisque, steak tartaar en confit de canard.
Wij kiezen de traditionele steak tartaar, door de chef extra lekker gemaakt met onbenoemde ingrediënten. En een (bijna)vegaschotel: lauwwarme ratatouille met Provençaalse kruiden en burrata. Lekker. En daarna gegrilde dry aged runderlende met béarnaise, frieten en groentjes. Sappig en hartig. Op het andere bord: tomatenrisotto met gepocheerd ei en verse peulvruchten. En glazen smakelijke rosé uit de Pays d’Oc. Dat alles ‘neergezet’ door kaasjes met noten-vijgenbrood. En glazen Chateau des Tresques, stevig rood uit de Côtes du Rhône.
Aangename plek.
Bistro Refter
Regnerus Praediniusstraat 3
9951 CA Winsum
0595-202 023
www.bistrorefter.nl
@bistrorefter
Do. t/m zo. geopend vanaf 17:30 uur.
Lunch op afspraak. Parkeren.
Menu’s en à la carte.