Restaurant Blumé
Op de begane grond van boutiquehotel Halbert in Groningen, op de plaats van het voormalige Hotel de Ville, openden Marloes Hemmel en Jan Akkermans restaurant Blumé. Als executive-chef en mede-eigenaar trokken zij Henrice Dijks aan die op die plek al jaren de keuken van bistro ’t Gerecht had geleid en daarvoor werkte in toprestaurants. In Blumé kookt hij in een moderne, Frans-georiënteerde stijl.
In een decor van ossenbloedrood, een halfopen keuken en zicht op een prachtige binnentuin snoepen wij van brood met gezouten boter en Ierse oesters met citroen, sjalotjes en balsamico bij frisse glaasjes champagne. Het menu daarna begint met tonijn, geserveerd met radijs, lavas, limoen en een dotje (extra bestellen) Imperial kaviaar. Mmm! Ook de tafelgenoot vorkt tevreden van zijn scholletje, met bloemkool, gezouten citroen en kippenjus.
De hoofdschotel is schelvis, een ondergewaardeerde lekkernij uit onze Noordzee. Er zijn mosseltjes bij, naast antiboise en (heerlijke) bisque. Op het andere bord gebraden eend met cantharellen, spitskool, zwarte thee en (supplement) gebakken lever. Lekker! Tot slot een dessert van bramen met amandel, shiso en zoethout
Verrassende smaken.
Restaurant Blumé
Oude Boteringestraat 43
9712 GD Groningen
050-205 3137
www.www.restaurantblume.nl
@restaurantblume
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.