Noor

De Loohoeve in het Drentse Schoonloo was het eerste eigen restaurant van Marleen en Jeroen Brouwer, die eerder als kok hadden gewerkt in binnen- en buitenlandse toprestaurants. Zij maakten er een topper van en enkele jaren geleden verkasten ze naar de wijk Hoogkerk in Groningen-stad. In de oude Theresiakapel daar hebben ze hun kosmopolitische en eigentijdse restaurant Noor dat zich onderscheidt met gedurfde smaken, combinaties en presentaties.

Wij proeven het menu dan de dag (een mooie presentatie van ambachtelijkheid) waarvan we de volgende lekkernijen noemen: coquille met wilde voatsiperifery-peper uit Madagaskar, munt en kombu, gevolgd door champignonrisotto van eekhoorntjesbrood, cantharellen en zwarte wintertruffel. En een signatuurgerecht van knolselderij met gezouten yoghurt, Marokkaanse citroen en· laurierolie. Poeh! Wat een mooie smaken en texturen.

Maar we zijn er nog niet. Cappelletti (mooie naam) is een bereiding van Kemperhoen dat wordt opgediend met een garnituur van aardpeer, Australische wintertruffel en kippenjus. Met aansluitend het hoofdgerecht: ree met spitskool, mosterd en bramen. En tot slot een zoete creatie van aardbei, kwark en vlierbloesem plús dame blanche van vanille-ijs met saus van pure chocolade en geklopte room.

Klasse.

Noor
Zuiderweg 38
9745 AD Groningen
050-700 1370
www.noor.nl
@noorgroningen
Woe. t/m za. geopend voor diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Blumé

Volgende
Volgende

Hotel Prinsenhof - restaurant Nassau