Restaurant Niemeijer

Janick en Leonie Niemeijer presenteren in hun lichte en levendige Restaurant Niemeijer in Groningen een ruim à la carte-aanbod, en dat is tegenwoordig, tussen al die verplichte veelgangen-menu’s elders, bijzonder. Zij werkten in topzaken voor ze in de Groninger binnenstad neerstreken en zijn trots op de eigen tuin waar ze de groentes, bloemen en honing halen voor hun creatieve keuken.

Eend van een lokale boer wordt door de chef gelakt met die honing en daarbij serveert hij texturen van boerenkool, jus van zuurkool, compote van rode kool, puree van Oudwijker Fiore kaas en een saus van cognac met honing. Veel aandacht voor lokale producten dus.  

Wij proeven goed gebakken zwezerik met een garnituur van suikersla, rode biet en knoflookjus en, op het andere bord, gebakken schol, opgediend met prei, munt en ansjovis. Mooie gerechten. We drinken er smakelijke Soave bij (Pieropan, La Rocca).

Na een tussengangetje van lam met bloemkool, cantharellen, truffel en beurre blanc is boerderij-eend de hoofdschotel. Geserveerd met wortel, snijboon en kamille. Perfect gegaard, heerlijk van smaak. Zo ook de zeeduivelfilet voor de tafelgenote. Het visvlees ‘elastisch’ gebakken, sappig en zilt, en opgeleukt met spitskool, aardappel en Groningse specerijen. Uitstekend! Tot slot een rabarberdessert met aardbei, yoghurt en zoethoutgras.

Verrassend goed.

 

Restaurant Niemeijer
Akerkstraat 20
9712 BE Groningen
050-213 1328
www.restaurantniemeijer.nl
@restaurantniemeijer
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, do-vrij-za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
À la carte en menu’s.

 

Foto’s: Alieke Eising 

 

Vorige
Vorige

Lunchrestaurant Sepia

Volgende
Volgende

Restaurant De Oude Sluis