Alma
foto: Pieter d’Hoop
Zes jaar na de opening (2019) heeft patron-cuinier Wouter van Laarhoven zijn restaurant Alma op de eerste etage van het iconische De Swaen in Oisterwijk een nieuwe look gegeven. Er kwamen nieuwe stoelen en tafels alsmede verlichting en het aantal zitplaatsen werd verminderd om meer ruimte te creëren voor beleving.. Ook de meer informele Alma Bodega op de begane grond heeft upgrade gekregen. “Mijn ultieme droom,” aldus Van Laarhoven.
In de elegante nieuwe setting van Alma proeven wij Noordzeekrab in cannelloni’s van selderij met gefrituurde garnaaltjes en duindoornbes en met een vinaigrette van karnemelk, dille en limoenblad. Bij een glas Badische spätburgunder (Claes). Op het andere bord: steak tartaar van Holstein rund met een Marigold ei, merg en kaantjes.
Na een marbré van rundersukade, eendenlever en Ibericoham – smeuïg, hartig, verrukkelijk – volgt zeebaars met artisjok-barigoule, tagliatelle en kreeftenjus. Ook perfect van bereiding en smaak. In het glas: volfrisse Nieuw-Zeelandse pinot gris (Main Divide). Op het andere bord: drie langoustines met smaak en bite. Met kaviaar, cantharel, lasagne van aardappel en spekvet, dashi-beurre blanc en een kannetje langoustine-bisque. Besloten met dessert van rabarber en aardbei.
Uitstekend!
Alma
De Lind 45a
5061 HT Oisterwijk
013-203 2004
www.alma.nl
@alma.oisterwijk
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.
foto: Pieter d’Hoop