Restaurant GEM.
Hij heeft jaren naartoe gewerkt. Soenil Bahadoer de gelauwerde chef van voorheen restaurant De Lindehof in Nuenen: zijn nieuwe stek in Kasteel Gemert, kortweg Restaurant GEM. geheten, biedt hem de kans zich nog verder culinair te bekwamen. De open keuken, de moestuin, de wijn- en kaaskamer, de prachtig ingerichte ‘eetzaal’. . . alles staat gereed om de nieuwste gastronomische hotspot van Brabant te worden. Met een lokale cuisine met seizoensgebonden gerechten, luxe geïnterpreteerd en geserveerd in een historische locatie. En, zoals bekend van Soenil, gebaseerd op Surinaamse en Hindoestaanse recepturen, bereid met Franse technieken.
Ons menu brengt o.a. langoustine met kaviaar, hamachi en appel, gevolgd door tarbot met pakora (Indiase groentebeignet), bok choy en radish. Nog een tussengerecht: kreeft met papaya, harissa, kimchi en pomtayer (kruidige Zuid-Amerikaanse knol). De hoofdschotel is lam met choka (Surinaamse sambal), medinakruid en tuinbonen. Dat alles besloten met foie gras met aardbei, macadamia en roze peper, en daarna het zoet: chokonut met passiefruit, mango en witte chocolade. Niet goedkoop, maar wel verrukkelijk.
Grote klasse: Soenil blijft verrassen.
Restaurant GEM.
Kasteellaan 1
5421 CB Gemert
040-200 5955
www.restaurantgem.com
@by_soenil.restaurantgem/
Ma. en di., gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.