Ferdinands

Het zit al 10 jaar in het voormalige café Loeve (en het latere restaurant ’t Bolleke) aan de Dordtse Ferdinand Bolsingel (vandaar de naam:) restaurant Ferdinands. Van Anne-Marie Schepman en Peter Gorissen, een energiek Dordts echtpaar dat de horeca tot in de toppen van hun vingers beheerst. Een Franse brasserie aan de rand van het Dordtse centrum, vlakbij de schouwburg. Met afgeschotte restaurantdelen, ruime bar met een prachtige snijmachine uit de tijd van het grote handwerk, tafelkleedjes, (houten) stoelen en tafels, en muurbanken.

De menukaart toont veel gerechten uit de mediterrane bistronomie, zoals oesters, slakken in kruidenboter, garnaalkroketten, foie gras. Wij kiezen traditioneel: gerookte zalmfilet met zoetzure sjalotjes, en mierikswortelcrème in een apart bakje. Ruim geportioneerde, gesneden vismootjes, heerlijk van smaak. Net als de garnaalkroketjes op het andere bord: heet en goed gevuld. We drinken er glaasjes chardonnay bij.

Hoofdschotel: confit de canard. Loeihete, gekonfijte eendenpoot met gebakken aardappels en kruiden uit de oven, opgediend in een gietijzeren pannetje. Het vlees valt van het bot en is doortrokken van smaak. Tot slot volle boerenkwark met abrikozencoulis.

Heerlijke zaak.     

Ferdinands
Ferdinand Bolsingel 183
3311 PD Dordrecht
078-842 4607
www.ferdinands.fr
@ferdinands_dordrecht
Ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Café de Florèz

Volgende
Volgende

Brasserie Runners