Café de Florèz

Al zeven jaar in het Haagse Hofkwartier: Café de Florèz. In een zijstraat van de culinaire Oude Molstraat. Chef-kok Bob Staal kwam van Waterproef in Scheveningen en hij kookt Frans met moderne accenten voor een doelgroep van bistroliefhebbers. Escargots dus, en steak tartare, oeuf mayonaisé en eend.

De zaak is onderverdeeld in sectoren, de onze heet ‘lobby’ en is ingericht met kleurige fauteuils aan lage tafeltjes, naast gewoon meubilair. Druk is het er, ook op het buitenterras. We drinken Franse viognier bij champignons à l’escargots. Twaalf ‘hoedjes’ gegaard zoals je dat met mosselen doet, in kruidenboter en bestrooid met Gruyère. Naast krab royal, met kokoscurry, ijsbergsla en appel. En we delen mini-camembert, met calvados geflambeerd, loeiheet opgediend met knoflookolie, stokbrood en een garnituur van aardappel, witte druif, walnoot, bospeen, pink lady en radijs. Een heftig gerecht!

Gevolg door à point gegaarde zeebaarsfilet met smeuïge mousseline, salade van waterkers en dukkah, en antiboise. Afgesloten met Franse kaasjes met kletzenbrood en vijgenconfiture. Plus glaasjes rode port. Haags Frans.

Café de Florèz
Annastraat 17
2513 AT Den Haag
070-743 0760 
www.cafedeflorez.nl 
@cafe_de_florez
Di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 16:00 uur, vrij-za-zo. vanaf 12:00 uur.
Parkeren in Torengarage.
À la carte.

Volgende
Volgende

Ferdinands